Dag 22: Sainte-Croix-en-Pleine (F) – Alzingen (L)

We staan om 7:00 uur op. Het is ongeveer 18 graden en er schijnt een zonnetje, terwijl de lucht strak blauw is. We gaan eerst lekker douchen.

IMG_6437

Terwijl ik al onder de douche sta, hoor ik Marijke vragen waar de douches voor de vrouwen zijn; omdat de hele camping nog op één oor ligt, adviseer ik haar gewoon te douchen. Als ik klaar ben realiseer ik me, dat ik in de vrouwendouches gedoken ben; ik had aan de andere kant van het gebouw moeten zijn Verlegen emoticon.

IMG_6436IMG_6438

De caravan is binnen afzienbare tijd weer reisklaar gemaakt en om 8:00 uur loop ik naar de campingwinkel om het bestelde brood, 2 baguettes, die 1 euro per stuk kosten, op te halen. Marijke maakt een baguette klaar voor onderweg, terwijl ik de stroomkabel los maak en oprol en vervolgens de pootjes indraai.

Bij het neerzetten gisteren, hebben we al rekening gehouden met het wegrijden en ik kan de auto eenvoudig achteruit onder de koppeling van de caravan manoeuvreren (voordeel van een achteruitrijcamera, waarbij je de kogel van de trekhaak kunt zien Emoticon die tong uitsteekt Knipogende emoticon.

Om 8:10 uur rijden we de camping af, op weg naar de A35, die van Basel naar Straatsburg loopt. Er is onderweg een keertje een korte file vanwege het feit dat er in plaats van twee rijstroken, slechts één rijstrook is.

IMG_6439IMG_6440

Het is best wel druk richting Straatsburg en dat heeft alles te maken met het tijdstip van 9:00 uur, waarbij er veel mensen op weg zijn naar hun werk in en om Straatsburg. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de tank (bijna) vol te gooien; de diesel kost hier € 1,294 en dat is dus niet heel veel goedkoper dan ik gisteren in Italië betaalde.

IMG_6441IMG_6444

Wat bij de tolpoorten opvalt is dat er nog steeds heel veel mensen zijn, ook Fransen, die geen badge hebben om “automatisch” door de tolpoortjes te kunnen Verraste emoticon. Inmiddels komen er steeds meer zogenaamde 30 km poortjes, waar je met een snelheid van 30 kilometer per uur het tolpoortje door kunt rijden, zonder dat je hoeft te stoppen; ideaal.

IMG_6445

IMG_6446IMG_6447

Het is inmiddels 10:45 uur, als het navigatiesysteem ons, tot onzer beide verrassing, richting Duitsland dirigeert.

IMG_6449

IMG_6450IMG_6451

We komen via de 620 op de A8,  die ons vervolgens via Schengen (hoe toepasselijk) Luxemburg binnen voert.

IMG_6453

Het is ondertussen ook weer bewolkt en af en toe vallen er een paar spatjes.

In Luxemburg komen we, op weg naar de camping, weer door Frisingen en daar zijn meer dan 10 tankstations, die allemaal exact de zelfde prijs rekenen; de diesel kost hier slechts € 0,934 de liter en dat is € 0,36 minder dan ik vanochtend in Frankrijk betaalde Verraste emoticon. Dat is potjandorie € 18,- op een volle tank!

We komen om 11:55 uur aan bij Camping Bon Acceuil en dat is dus precies op tijd, want tussen 12:00 en 14:00 uur, zijn de receptie en de slagboom gesloten. Omdat wij ondertussen een of twee keer per jaar hier een nacht verblijven, is de administratie snel geregeld en als ik €  17,- betaald heb, mogen we naar plek 6 en dat is een grote ruime plek.

IMG_6455 (2)

De caravan staat na het loskoppelen volkomen waterpas en ik hoef dus alleen maar de pootjes uit te draaien.

We drinken koffie en thee, terwijl ik check of de Wifi het doet en die doet het prima, in tegenstelling tot hetgeen bij de receptie verteld werd. Het verslag van de eerste reisdag was al in concept klaar, maar ik kreeg het, door de slecht internetverbinding in zowel Italië, als Frankrijk niet gepubliceerd, zelfs niet als ik gebruik wilde maken van de iPhone als hotspot Bedroefde emoticon. Nu levert het geen enkel probleem op en binnen enkele seconden staat het verslag online.

IMG_6456IMG_6457

We eten een broodje, waarna ik op pad ga om te tanken. Ik sla links af en na een paar honderd meter zit dan het tankstation aan de linker kant. Als de weg vervolgens een bocht naar links maakt, realiseer ik me dat ik het tankstation voorbij gereden ben en ik draai de auto om en rijd weer richting camping en dan realiseer ik mij dat het tankstation weg is Verraste emoticon. Niet gesloten of zo, nee, compleet weg en men is al ver gevorderd met de bouw van hetgeen daar op die plek zal komen te staan Verraste emoticon.

Om te tanken, zal ik dus terug moeten rijden naar Frisingen en dat is ongeveer 10 kilometer verderop. De pomp slaat af als er exact 35 liter is ingegaan.

IMG_6459

Terug op de camping rijdt ik de auto met behulp van de achteruitrijcamera tot exact onder de trekhaak, zodat ik morgen, nadat de pootjes zijn ingedraaid, alleen nog maar het neuswiel hoef in te draaien.

IMG_6461IMG_6462

Ondertussen loopt de camping aardig vol en als wij rond 19:00 uur naar het restaurant lopen, staat aan de weg het bordje “Complet” aan. Wij weten dat de receptioniste dat ook aan zet als de receptie sluit, zodat niemand meer met zijn caravan het dan dood lopende straatje inrijdt, maar de camping is nagenoeg vol.

IMG_6463

We bestellen een fles water en een karafje rosé en kiezen eensgezind voor de Cannelloni met spinazie en ricotta en dat blijkt een meer dan uitstekende keuze.

IMG_6465IMG_6466

Het is zo veel, dat het Marijke niet lukt om alles op te eten. We bestellen dan ook geen toetje en na het betalen, lopen we op ons gemak terug naar de camping.

We drinken gezellig een kop koffie en kijken, zoals de laatste dagen elke keer, een serie, waarna we om 23:00 uur gaan slapen.

We hebben vandaag 280 kilometer gereden.

Dit bericht werd geplaatst in Dag 22, Van dag tot dag en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dag 22: Sainte-Croix-en-Pleine (F) – Alzingen (L)

  1. Johan Sijo zegt:

    Weer een heel mooi verslag met leuke foto’s.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s